Malzemeler
- 2 kurutulmuş defne yaprağı
- 6 dal taze biberiye veya 2 tatlı kaşığı ezilmiş kurutulmuş biberiye
- 4 dal taze maydanoz
- 1 tatlı kaşığı bütün karabiber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
- 6 pırasa, sadece beyaz kısımları, iyice yıkanmış, incecik dilimlenmiş
- 4 arpacık soğanı, doğranmış
- 6 diş sarımsak, kıyılmış
- 1 kg. patates
- 8 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı süt
- ½ su bardağı krema
Hazırlanışı:
Önce bir buket garni yapın: Defne yapraklarını, biberiye, maydanozu ve karabiberleri bir parça tülbente sarın ve ağzını bağlayın ve bir kenara koyun.
Orta boy bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını ısıtın. Pırasa, arpacık soğanı ve sarımsağı ekleyin; orta-düşük ateşte iyice yumuşayana kadar, sadece ara sıra karıştırarak pişirin. Kızartmayın. Patatesleri, tavuk suyunu ve ayırdığınız buket garniyi tencereye ekleyin. Karışımı kaynatın ve patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Buket garniyi çıkarın .
Çorbayı blender ile pürüzsüz hale getirin. Eğer dokulu bir kıvamda olmasını istiyorsanız bu işlemi yapmak zorunda değilsiniz. Çorbayı tekrar kısık ateşe koyun. Süt ve kremayı yavaşça karıştırın ve tuz ve karabiberle tatlandırın. Sıcak servis edin.