Malzemeler
- 2 1/4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1/4 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı tuz
- 10 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı, eritilmiş ve soğutulmuş
- 3/4 su bardağı kahverengi şeker
- 1/3 su bardağı ayran
- 1 su bardağı bal kabağı püresi (hazır alabilir ya da evde yapabilirsiniz)
- 2 büyük yumurta
- 1 paket vanilya
- 1/4 su bardağı kabak çekirdeği
Hazırlanışı
Fırını önceden ısıtın ve muffin kalıbını yağlayın.
Bal kabağı püresini evde kendiniz yapacaksanız: Kabuklarını soyup küp kestiğiniz bal kabaklarını esmer şeker, biraz muskat rendesi, bir çubuk tarçın ve suyla tencerede pişirin. Kabaklar iyice yumuşayınca süzgece alın ve çatalla hafifçe ezip püre haline getirin. Şeker ve su oranını kullanacağınız kabağa göre ayarlayabilirsiniz.
Büyük bir kasede un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu karıştırın.
Başka bir kapta tereyağı ve şekeri pürüzsüz olana kadar çırpın, ardından ayran, balkabağı püresi, yumurtalar ve vanilyayı ekleyerek iyice karıştırın.
Islak karışımı kuru karışıma ekleyin ve homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
Hamuru muffin kapları arasında paylaştırın; üzerine kabak çekirdeklerini ekleyin ce yaklaşık 22-25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika soğumaya bırakın, ardından muffinleri ızgara üzerine çıkarın. Sıcak servis yapın.