En önemli protein kaynaklarımızdan olan kırmızı eti tüketirken göstereceğimiz özen, sağlıklı beslenme konusunda atacağımız adımlardan en önemlisini oluşturuyor.
Eti satın aldıktan sonra uygun koşullarda muhafaza etmek de son derece önemlidir. Eti aldıktan sonra en kısa sürede eve götürüp buzdolabına koyun ve mümkünse 2-3 gün içerisinde tüketin. Eti açıkta tutmayın. Eğer fazla miktarda et almışsanız eti küçük porsiyonlara bölerek buzdolabında muhafaza edin. Pişmiş et ile çiğ eti aynı alanda saklamayın.
Dondurulup tekrar çözülen etler çok hızlı bakteri üretirler bu nedenle eti çözdükten sonra bir daha kesinlikle dondurmayın.
Kim ne kadar et tüketiyor?
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından “The State of Food and Agriculture” adlı çalışmanın verileri kullanılarak hazırlanan, Türkiye’nin de aralarında olduğu farklı ülkelerdeki kişi başına düşen toplam et tüketim miktarı:
İspanya
1 yılda / 97 kilogram
Almanya
1 yılda / 88,1 kilogram
Brezilya
1 yılda / 85,3 kilogram
Yunanistan
1 yılda / 74,8 kilogram
Güney Afrika
1 yılda / 58,6 kilogram
Myanmar
1 yılda / 32,1 kilogram
Türkiye
1 yılda / 25,3 kilogram
Kaynak: “The State of Food and Agriculture” araştırması, BM