Sofralarımıza farklı lezzet kombinleriyle konuk olan mantar, çok hassas bir sebze. Hem seçerken hem tüketirken dikkat etmeniz gereken başlıca hususları sizler için bir araya getirdik.
– Mantarı taze olarak tüketmeye özen gösterin.
– Mantar satın alırken buruşmuş ve solgun olanlardan uzak durun.
– Mantarı mutlaka buzdolabında hatta mümkünse bir kese kâğıdı içinde muhafaza edin.
– Mantarlar birbirilerine ne kadar az temas ederse o kadar geç bozulur.
– Bozulmayı engellemek için mantarları kâğıt havluya sarabilirsiniz.
– Mantarlar içinde bulundukları ortamın kokusunu çekerek içlerine hapsederler bu nedenle yoğun kokulu şeylerle aynı yerde muhafaza etmeyin.
– Mantarın yüzeyi lezzetli ve besin değeri çok yüksek olduğu için kabuklarını kesinlikle soymayın.
– Mantarlar kesildikten sonra kolayca kararır bunu engellemek için su dolu bir kaba yarım limon sıkın ve mantarları bu suyun içinde bekletin.
– Mantarı kesinlikle alüminyum bir tencerede pişirmeyin. Bu nitelikteki tencereler, mantarın renginin değişmesine neden olur.