Hüseyin Özer, Londra’nın en ünlü restoranlarından biri olan ve Michelin Guide tarafından tavsiye edilen Sofra restoranlarının sahibi.
Özer, “Bilinen bir lezzeti yeniden yorumlamak tamamen yeteneklerinize ve hayal gücünüze bağlı. Bir tarifi ele alırken ben olsam şunu ekler, şunu çıkartırdım diye sürekli beyin jimnastiği yapmanız önemli” diyor. Başarısının sırrını da “Gösterişten uzak kalarak kaliteli ve sağlıklı malzeme kullanmak” olarak özetleyen Hüseyin Özer, “Yemeğe lezzetini veren esas şeyin ana malzeme olduğuna inanırım.
Et pişirmişsem asıl lezzeti veren şeyin et olmasını isterim, soslarla etin lezzetini kapatmak istemem. Yemeklerin doyurucu olması, bizim tabirimizle bol kepçe olması da benim önem verdiğim noktalardandır” şeklinde konuşuyor.
Fast food bitiyor
Günümüzde tüm dünyayı etkisi altına alan “fast food” kültürünün hızla kan kaybettiğinin, insanların tercihlerini sağlıklı besinlerden yana kullandığının altını önemle çizen Özer, “Katkı maddeli ürünleri mutfağımdan uzak tutarak, mevsiminde ve sağlıklı ürünler kullanıyorum” diyor. Misafirlerini ağırlarken samimi olmaya özen gösterdiğini, onların kendilerini evlerinde gibi hissetmelerinin kendisi için önemli olduğuna da vurgu yapan Özer, en sevdiği menüyü bizimle paylaştı.
Menü
- Kavurmalı humus
- Muhammara
- Babagannuş
- Tokat dolma
- Kuzu şiş
- Safranlı pilav
- Ekmek kadayıfı
Discovery Channel’a konuk oldu
Hüseyin Özer, Middlesex Üniversitesi’nde öğrencilere girişimcilik ve restoran işletmeciliği dersleri veriyor. Özer, aynı zamanda Discovery Channel’da yayınlanan “World Richest People” (Dünyanın En Zengin İnsanları) isimli belgeselinde de yer almayı başarmış bir isim.