Malzemeler
3 adet yumurta
200 gr toz şeker
90 gr yoğurt
90 ml zeytinyağı
20 ml tahin
250 gr un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
100 gr rendelenmiş balkabağı
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
50 gr çekilmiş ceviz içi
10 gr tereyağı
Süslemek için: Royal Icing Krema
3 adet yumurtanın akı
300 gr pudra şekeri
1 tatlı kaşığı limon suyu
10-15 adet kiraz şekeri
Tuz
Yapılışı
Oda sıcaklığında yumurtaları ve şekeri önce düşük sonra yüksek devirde çırpın. Sırasıyla yoğurt, zeytinyağı ve tahini ekleyin. 250 gram undan bir tatlı kaşığı kadar ayırıp sırasıyla kalan unun tamamını, kabartma tozunu, tarçını ve toz zencefili elekten geçirerek ilave edin. Ekleme işlemi sırasında mikser devrini düşük tutun. Daha sonra güçlü devirde 30 saniye kadar çırpın. Son olarak balkabağı, portakal ve ceviz içini de ekleyip karıştırın. Kek kalıbını tereyağıyla yağlayın. Üzerine, ayırdığınız bir tatlı kaşığı unu eşit olarak döküp çalkalayın. Unun yayılmasını sağladıktan sonra hazırladığınız kek hamurunu kalıba dökün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırının orta katında 30 dakika pişirdikten sonra soğumaya alın. Püf noktası: Kek tamamen soğumadan kalıptan ayırmaya çalışmayın.
Kekiniz kenarda soğurken siz de oda sıcaklığındaki yumurtaların akını mikserde düşük devirde köpürtün. Köpüklenme tamamlandığında bir tutam tuz, limon suyu ve elenmiş pudra şekerini yavaş yavaş ekleyin ve mikserin hızını yükseltin. Krema akışkan kıvama gelince Royal Icing hazır demektir. Kremayı kekin üst kısmından yavaşça gezdirerek aşağı akmasına izin verin. Yaklaşık bir saat dinlendirdikten sonra kiraz şekerleri ve çam iğneleriyle süsleyin.
Tarif:
Tım Tım Pasta
Seda Sönmez