Antioksidan besinler serbest radikallerle savaşarak vücuttaki hücrelerin yenilenmesine yardım eder. Böylece kırışıklıklar ve kronik hastalıklar azalırken bedeniniz de her zaman zinde kalır. Bu besinlere diyetimizde daha fazla yer vererek yaşlanmayla daha kolay baş edebilir ve daha genç görünebiliriz.
Avokado, cildin en büyük dostu
Yaşlanma karşıtı kozmetik ürünlerin favori maddelerinden biri olan avokadonun yararları saymakla bitmiyor. Avokadoda bulunan tekli doymamış yağlar antiinflamatuar özelliğe sahip. İçinde bulunan A, C, B6 vitaminleri, folik asit, magnezyum ve kalsiyum sayesinde hem cildi hem de hücreleri koruyarak yaşlanmayı geciktiriyor. Kalp hastalıkları ve kanserle mücadele çok iyi bir yardımcı olan avokadonun saçları güçlendirdiği de biliniyor.
Balık ve ceviz: Omega 3 mucizesi
Vücuttaki iltihaplarla mücadele etmek için yeterince omega 3 almamız son derece önemli. Ceviz ve balık omega 3 için önemli birer kaynak. Özellikle soğuk denizlerde yaşayan yağlı balıkların daha büyük birer omega 3 kaynağı olduğu biliniyor. Ceviz de güçlü bir antioksidan olarak yaşlanmayla mücadelede önemli bir araç.
Ölmez ağacının özü zeytinyağı
Anadolu’da ölmez ağacı olarak adlandırılan zeytin ağacı hem meyvesi hem de meyvesinden elde edilen yağı ile tam anlamıyla bir şifa kaynağı. Yüzlerce yıl yaşayan bu ağacın özü yani zeytinyağı, içinde bulunan oleik asit sayesinde cildin yumuşamasını sağlarken, kırışıklıkların giderilmesine ve hücrelerin yenilenmesine yardımcı oluyor. Güçlü birer antioksidan olan E vitamin ve polifenol açısından zengin olan zeytinyağı sindirim sistemini de destekliyor.
Keramet çikolatanın kakaosunda
Kalbi koruyan ve kan basıncını düzenleyen kakao çok güçlü bir antioksidan, içinde bolca magnezyum barındırıyor. Bu nedenle çikolata yediğimiz anda kendimizi daha iyi hissederiz. Bu anlamda şekerden yana değil kakaodan yana zengin olan bitter çikolatayı ara sıra tüketerek bedenimize gençlik ve mutluluk aşılayabiliriz.
Kırmızı çalı meyveleri; ne kadar koyu o kadar iyi
Çilek, böğürtlen, frambuaz, yabanmersini gibi çalı türünde kırmızı orman meyveleri çok güçlü birer antioksidandır. Ayrıca bolca C vitamin içerir. Bir meyve ne kadar koyu renkliyse o kadar antioksidandır desek yanlış olmaz. İçinde bulunan diğer vitaminler de cabası. Ancak bu meyvelerin organik olanlarını tercih etmekte yarar var. Çünkü zirai ilaçların bu meyvelerden atılması çok zaman alıyor.