Malzemeler
1 kg balkabağı
250 gr toz şeker
1-2 damla limon suyu
100 gr ceviz
Yapılışı
Ayıklanmış balkabaklarını yıkayıp kurulayın. Yaklaşık 2-3 cm eninde doğrayın. Yayvan bir tencereye tek sıra halinde dizin. Üzerine şekeri dengeli şekilde dökün ve yayın. Tüm kabakların üzerinin örtülmesi gerekiyor. Kabakları şekerle 2-3 saat dinlendirin. Ardından kısık ateşte pişirmeye başlayın, kabak dinlenirken suyunu salacağı için tekrar su eklemenize gerek olmayacaktır. Pişirme işleminin 10. dakikasında 1-2 damla limon suyunu ilave edin. Bu şekilde tüm kabaklar yumuşayana kadar yaklaşık yarım saat, ağzı açık olarak pişirin. Pişen kabakları dinlendirin. Soğuduktan sonra üzerine ceviz serpiştirerek servis yapın.