Zencefil kış günlerinin olmazsa olmazı. Ancak pek çoğumuzun acı tadı yüzünden bu şifa dolu bitkiyi tüketmek istemeyiz. Eğer sizin de zencefile dair önyargılarınız varsa bir de bu tarifi deneyin!
Malzemeler
2 adet limon
150 gr zencefil
100 – 150 gr. esmer şeker
Yapılışı
Zencefilleri ve limonları yıkayın. Her ikisini de halka halka doğrayın. Büyük boy bir kavanoza bir sıra zencefil, bir sıra limon, bir sıra şeker yerleştirin. Tüm malzemeleri kavanoza sırayla yerleştirdikten sonra kapağını kapatın ve bir gün boyunca bekletin. Ara sıra ters çevirerek tüm aromaların birbirine karışmasını sağlayabilirsiniz. Bu şurubu dilerseniz tatlılarınızda dilerseniz bitki çaylarınızda kullanabilirsiniz.