Malzemeler
4 çorba kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 tatlı kaşığı sirke
1 adet yumurta sarısı
Taze tarhun otu
Taze kekik
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Tarif edilen şekilde sade yağ elde ettikten sonra kenara alın. Tarhun ve kekiği ince kıyın. Benmari hazırlığına başlayın. Tencerenin içine (kaynar olmayan) sıcak su koyun. Yumurta sarısı ile sirkeyi benmaride kullanabileceğiniz büyüklükte bir cam kase içinde ayrı bir yerde çırpın. Homojen kıvama gelen karışımı benmariye alarak çırpmaya devam edin ve kıvam almasını sağlayın. Kasenin çok ısınmamasına dikkat edin. Kıvam alan yumurtalı karışıma sade yağı ilave ederek çırpmayı sürdürün. Akışkan bir sos kıvamına geldiğinde tuz, karabiber, tarhun ve kekiği katıp karıştırın. Etlere ve garnitür olarak da kuşkonmaza çok yakışan Bearnez sosunuz servise hazır.