Uzmanlar Ramazan ayı boyunca “acaba ne yemeliyiz” diye düşünülen sahur menülerinde kuruyemişlere yer açılmasını öneriyor. Sahurda aşırıya kaçmamak şartıyla ceviz, fındık, çiğ badem gibi besleyici değeri yüksek ve gün boyu tokluk sağlayan besinlere yer verilmesi yararlı oluyor.
Burada fındık protein, E ve B vitamini içeriğiyle, badem günlük magnezyum ihtiyacını karşılamasıyla öne çıkıyor. Gün kurusu kayısı lifli bir meyve olduğu için bağırsakların çalışmasını sağlıyor. Kuru erik de sindirim sistemi düzensizliğine yardımcı olmasıyla ve A, B, C grubu vitaminler, potasyum, magnezyum, fosfor ve demir yönünden değerli olduğu için öneriliyor. Yine iftar ve sahur arasında veya sahurda yenilen kuru incir de kolesterol seviyesinin düşmesini sağlıyor ve bağışıklık sistemini destekliyor.