Bayramda konuklarınıza ne ikram edeceğinizi düşünüyorsanız, ev yapımı meyve şerbetleri bu sıcak günlerde karşı konulamayacak bir ikram olacaktır.
Limonlu Nane Şerbeti:
Malzemeler:
4 limonun suyu,
10 dal taze nane,
200 gram toz şeker,
2 litre su,
1 yemek kaşığı bal ve 3 karanfil.
Hazırlanışı: Su hariç tüm malzemeleri kapalı bir kapta çalkalayıp 8 saat bekletin. Daha sonra suyu ekleyip 20 dakika kadar kaynatın. Soğuduktan sonra bir tülbentten süzün. Şerbetiniz servise hazır.
Şeftali Şerbeti:
Malzemeler:
3 kilo şeftali,
1,5 kilo toz şeker,
2 litre su,
50 gram rendelenmiş limon kabuğu,
100 mililitre limon suyu ve 4 tane karanfil
Hazırlanışı: Şeftalilerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Doğranmış şeftalileri geniş bir tencereye alıp sırasıyla şeker, karanfil ve limon kabuğu ekleyin. Şeftalileri buzdolabında 10-11 saat dinlendirin. Daha sonra bu karışıma su ilave edip 30 dakika kadar kaynatın. Ardından limon suyunu ilave edin ve 5 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın. Şerbetinizi tülbentten süzerek buzdolabında bekletip soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Kayısı ve Üzüm Şerbeti:
Malzemeler:
500 gram kayısı,
250 gram üzüm,
2 litre su,
200 gram toz şeker,
1 limon suyu,
1 yemek kaşığı bal ve 1 defne yaprağı.
Hazırlanışı: Kayısı ve üzümleri mutfak robotundan geçirin ve püre haline getirin. Su hariç tüm malzemeleri kapalı bir kapta 8 saat buzdolabında bekletin. Daha sonra suyu ekleyip 15-20 dakika kaynatın. Soğuduktan sonra bir tülbentten geçirin. Soğuk olarak servis edin.