Kırmızı ya da beyaz… pişireceğiniz eti önceden marine etmek istiyorsanız işiniz hiç de zor değil. Önerilerimizi takip ederseniz etin lezzetine lezzet katacak marine sosları hazırlayabilirsiniz. Ölçüyü kaçırır ya da doğru malzemeleri bir araya getiremezseniz sorun yaşayabilirsiniz.
Aklınızda Bulunsun!
- Asidik lezzetlerle yağlar kolay kolay birbirine karışmaz. Malzemeleri iyice karıştırmak için bir blender kullanın.
- Sosa bal, esmer şeker gibi şekerli tatlar ilave etmek etinizin ızgarada daha karamelize olmasına ve daha çıtır çıtır pişmesine yardımcı olacaktır.
- Unutmayın! Limon, portakal ve sirke kullandığınız marine sosları, süt ve mayonez kullandığınız marinelerden daha kuvvetli bir etkiye sahip olduğu için etinizi daha kısa sürede yumuşatır.
- Tuzu ortadan kaldırın. Marine sosuna tuz eklerseniz etiniz kurur bu nedenle tuzu etinizi pişirmeden hemen önce serpin.
- Sosu hazırlarken elinizi korkak alıştırmayın. Bol sos hazırlayın ki et sosla iyice harmanlanabilsin.
- Etinizi en az bir kez marine sosun içinde çevirin, böylece etin tamamının sosu eşit şekilde içine çekmesini sağlarsınız.
- Eti alırken marine sosunun akmasına izin verin ve hatta bir ya da iki kez çok hızlı olmayacak şekilde sallayın.
DİKKAT EDİN
Marine işleminde her zaman cam kap kullanmaya özen gösterin. Zira asidik özelliğe sahip malzemelerin kullanıldığı soslar, alüminyum gibi metal kaplarla reaksiyona girebilir. Bu da yemeğinize metalik bir tat verir ve yemeğin rengini farklılaştırır.
UNUTMAYIN
Bakteri üretmemesi için marine ettiğiniz eti mutlaka ağzı kapalı bir kapta buzdolabında soğutun.
ÖNERİLMEZ
Arta kalan marine sosu, içinde zararlı bakteri oluşması olasılığına karşı en az 3 dakika kaynatmadan sos olarak servis etmeyin.