70 yaşında olup da en fazla 50’lerinde gösteren birini tanıyor musunuz? O insanlara özenmek ve hayranlık duymak çok normal; hangimiz genç kalmayı istemeyiz ki?
Yabanmersini, hücreleri yenilemeye yardımcı olan antioksidanlardan yana çok zengindir. Adından da anlaşılacağı üzere doğada kendiliğinden yetişen ve haliyle organik olan bu meyve, hücreleri koruyan çok özel meyve asitlerine sahip. Üstelik bünyesinde C ve B vitaminlerini de yüksek oranda barındırıyor.
Goji meyvesi, kırmızı kan hücrelerinin üretimini artırıyor, toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor, kalp kaslarını güçlendiriyor ve kan şekerini dengeliyor. Her gün birkaç tane goji meyvesi tüketerek gençliği korumak mümkün.
Avokado, K ve E vitamini, potasyum ve Omega 9 yağ asidinden yana çok zengin bir meyve. Öyle ki potasyum oranı muzdan bile yüksek. Bu nedenle avokado özellikle sporcuların kaslarını gevşetmek için sıklıkla yararlandığı bir meyve.
Sarımsağın doğal bir antibiyotik olduğu biliniyor. Virüs, parazit, bakteri ve kanser hücreleriyle savaşan sarımsak, özellikle çiğ tüketildiğinde etkisini daha kolay gösterebiliyor. C ve B6 vitaminlerinden yana zengin olan sarımsağın bir diğer önemli maddesi ise manganez minerali. Sarımsağı humus, salsa sos ve yoğurt gibi gıdalarla karıştırarak nefis lezzetler yaratabilirsiniz.
Somon, lezzetli olduğu kadar zengin bir Omega 3 kaynağı. İçerdiği yüksek protein, düşük yağ oranı ve vücut tarafından şeker emilimini kolaylaştırması kilo vermeye yardımcı oluyor. Somon, sağlıklı, parlak bir cilde sahip olmak için önemli olan kalsiyum, fosfor, demir, selenyum gibi minerallerin yanı sıra A, B ve D vitamini gibi vitaminler açısından da zengin.
Kakao, nefis lezzetiyle karşımızda. Bu süper besine en çok çikolatada rastlanıyor. Çikolata tüketirken kakao oranı yüksek olanların tercih edilmesi öneriliyor. Böylece bu süper besinden daha fazla yararlanabilmek mümkün olabiliyor. Antioksidan zengini kakao yüksek flavonoid oranıyla hücre yenilenmesine yardımcı oluyor.