Malzemeler
800 gram fileto tavuk göğsü
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet domates
1 diş sarımsak
1 adet küçük boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı sos (ya da 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber)
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı kişniş (arzuya göre)
1/4 çay kaşığı kimyon
Yapılışı
Sosu hazırlamak için rendelediğiniz kuru soğanın suyunu bir kaba alın. Domatesi rendenin ince tarafıyla rendeleyin ve soğan suyuna ilave edin. Üzerine zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, domates salçası, acı sos ve baharatları ekleyin. Tüm malzemeleri birbirine iyice karıştırın. Fileto tavuk göğsünü yıkayıp kurulayın ve iki parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Tavukları da sosa ilave edip iyice karıştırın. Kabın üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında dinlendirmeye bırakın. Dinlendirme süresi ne kadar uzun olursa lezzet de o kadar fazla olacaktır. Tavuk etlerini dilerseniz tahta şişlere dilerseniz direkt ızgaranın üzerine koyarak pişirin.