Malzemeler
500 gr kalça hindi eti
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
2 yeşil biber
2 kırmızı biber
2 domates
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber, kimyon, kekik
Yapılışı
Hindi göğüs yerine daha yağlı olduğu için bu tarifte kalça eti kullanıyoruz. Etleri kuşbaşı olacak şekilde doğrayın.
Tavaya sıvıyağını koyup iyice kızdırın. Isınan yağa hindi etlerini ilave edip, yaklaşık 5 dakika mühürleme işlemi yapar gibi etleri kızartın. Bu sürenin sonunda ateşin altını kısın ve etler suyunu bırakıp, tekrar çekene kadar pişirmeye devam edin.
İyice suyunu çeken etlere küçük küpler halinde doğradığınız sarımsak ve soğanı katıp tereyağını ekleyerek 5 dakika daha kavurun.
Kırmızı biberlerin tohumlarını çıkarıp onları da küpler halinde kesip tavaya ilave edin.
Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin ve etlerin üzerine ekleyin.
Son olarak baharatları soteye ilave edin. Kısık ateşte, kapağı kapalı olarak domatesler suyunu salıp hafif çekene kadar pişirin.