Evlerde yemek pişiren genellikle kadınlar olsa da erkeklerin mutfakta ne kadar başarılı olduklarını kanıtlayan örnekler saymakla bitmez. Ödüllü şeflerin pişirdiği kompleks mönüler kadar olmasa da erkeklerin de mutfakta kolayca yapabilecekleri pratik yemekler var. İşte karşınızda mutfağa yeni giren erkekler için pratik tarifler.
Yemekten anladığı telefon tuşlarına basıp sipariş vermek ya da köşedeki büfeye gitmek olan erkekler sözümüz size; sıkılmadınız mı hep aynı şekilde beslenmekten. Yemekle olan ilişkinizi tabağınıza tencereden yemek koymaktan bir adım öteye taşımanın zamanı gelmedi mi? Emin olun mutfakta biraz zaman geçirmek hem ruhunuza hem de midenize sandığınızdan daha iyi gelecek. “Ben ne anlarım yemek yapmaktan, yemek yapmak çok zor” demeyin. Sizin de kolayca yapacağınız pek çok tarif mevcut. İşte size kolay ve ekonomik olduğu kadar lezzetli mi lezzetli tarifler:
Körili mantarlı tavuk
Tavuk hem kolay pişmesi hem de lezzetli oluşu nedeniyle ilk tercih edilecek yiyeceklerin başında geliyor. Ama serde gurmelik varsa baharatların o büyülü dünyasına başvurmakta fayda var.
Malzemeler: 5-6 adet mantar, 500 gram tavuk göğsü, 200 ml. krema, 1 tatlı kaşığı köri, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 adet havuç 1 adet kırmızı biber, 1 çay kaşığı karabiber
Tereyağını tavada kısık ateşte eritin, jülyen şeklinde doğradığınız tavukları tereyağına ilave edin biraz soteledikten sonra temizleyip doğradığınız mantarları ilave edin, Kırmızı biber ve havucu da kibrit çöpü şeklinde doğrayıp tavukların ve mantarların üzerine ilave edin. Adından tuzu ve baharatları ilave edin. Kremayı kesilmemesi için oda sıcaklığında olacak şekilde tüm malzemenin üzerine ekleyin ve kısık ateşte pişirmeye devam edin. Krema çekene kadar pişirmeye devam edin. İşte hepsi bu kadar basit.
Biberiyeli, kekikli fırın patates
Patatesi çok seviyor ama kalorisi yüzünden az tüketiyorsanız bir de fırında yapmayı deneyin. Lezzetine doyamayacaksınız.
Malzemeler: 4 adet orta boy patates, 2 dal taze biberiye, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi, 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu, 1/2 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı, tatlı toz kırmızı biber
Patatesleri soyun ve elma dilim şeklinde kesin. Taze biberiyeleri küçük parçalar halinde ayıklayın. Derince bir kaba elma dilim patatesleri koyun ve üzerine tüm malzemeyi ilave ederek güzelce harmanlayın. Bir tepsiye yağlı kâğıt serin ve patatesleri üzerine serin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40-45 dakika pişirin. Hem ana yemek yanında garnitür olarak hem de arkadaş toplantılarında cips niyetine afiyetle yiyin.
Ciğer kavurma
Ciğere karşı mesafeli bir duruş sergileyenlerdenseniz bir de bu tarifi deneyin. Hem kolayca yapılışına hem de tadına hayran olacaksınız.
Malzemeler: 500 gram kuzu ciğeri, 1 demet maydanoz, 1/2 su bardağı haşlanmış bezelye, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı iri çekilmiş karabiber, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı zeytinyağı
Eğer ciğerlerinizin yumuşak olmasını istiyorsanız ve vaktiniz de varsa bir yarım saat ciğerlerinizi kadar sütte bekletmenizi tavsiye ederiz. Gelelim yapılışına… Ciğerleri küp küp doğrayın ve süzülmesi için süzgeçte 15 dakika kadar bekletin. Önceden ısıttığınız tavada ciğerleri kavurun. Ciğer suyunu çekince tereyağı ve zeytinyağını ilave edin, bir süre daha kavurun. Haşlanmış bezelyeleri de ilave ederek karıştırmaya devam edin. Daha sonra tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozları da ilave edin. Hepsi bu kadar.