Sadece 100 gr ton balığı yiyerek günlük tüketilmesi gereken protein miktarının yaklaşık yüzde 30-40’ını karşılamanın mümkün olduğunu biliyor muydunuz? Pratik sağlıklı yemekler hazırlamak için ton balığı leziz bir alternatif.
Ton balığı ayrıca insan vücudu tarafından sentezlenmediği için ancak dışarıdan alınabilen EPA, DHA yağ asitleri bakımından son derece zengin bir besin. EPA, kalp hastalıklarını önlemede son derece faydalı, DPA ise sinir, beyin gelişimi ve beyinin sağlığının doğru şekilde inşa edilebilmesi için olmazsa olmaz bir yağ asidi.
Bu özelliği nedeniyle de ton balığı özellikle gelişim çağındaki çocukların sıkça tüketmesi önerilen besinlerin başında geliyor.
Ton balığı ayrıca yiyeceklerde nadir bulunan selenyum bakımından da oldukça zengin. Bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine yardımcı olan selenyum, aynı zamanda kansere yakalanma riskini de azaltıyor. Fosfor, magnezyum, demir gibi mineraller, B12, A, D ve E vitaminleri bakımından da son derece zengin olan ton balığı ayrıca, artrit gibi eklem rahatsızlıklarına bağlı olarak ortaya çıkan ağrıların azaltılmasında da etkili oluyor.