Yılbaşı sofralarının vazgeçilmez klasiğidir hindi. Aslında sadece yılbaşında hatırlanmasa ve düzenli tüketilse son derece zengin bir protein kaynağı. Bu bilgiyi araya sıkıştırdıktan sonra lezzetli bir hindi pişirmek için püf noktalarını sıralıyoruz.
- Hindi pişirilmeye başlamadan önce lezzet katması için zeytinyağı, sirke veya limon suyu, tuz, biber ve baharatlarla marine edilmeli.
- Hindi etini bıçakla delerek içine biberiye, defne yaprağı yerleştirmek mümkün.
- Hindiyi fırınlamadan önce tepsiye havucu, kuru soğanı, sarımsağı, kök kerevizi koyarsanız hindinin ayrı bir lezzeti olur.
- Hindinin üstünün iyice kızarması ve özel olarak tatlanması için, pişme süresinden 15 dakika önce 3-4 yemek kaşığı balı fırçayla hindinin üzerine sürün.
- Hindinin pişirileceği kabın çevresinde 5 ya da 7- 8 cm boşluk olmasına dikkat edin ki; mükemmel pişme kalitesini yakalayabilesiniz.
- 160 derece ısıda uzun süre pişirmekte olduğunuz hindinizi 2-4,5 kg ağırlığında ise 2-3 saat kadar, 5-7,5 kg ağırlığında ise 3-4 saat kadar, 8-12,5 kg ağırlığında ise 4-5 saat kadar pişirin.