Hazır kış kapımızı çalmışken sofraların sultanı etli nohut yemeği ile sevdiklerinizi şımartmaya ne dersiniz? İşte size lezzetli mi lezzetli bir etli nohut tarifi:
Malzemeler
- 1 adet soğan • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut • 300 gr dana kuşbaşı eti • 1,5 yemek kaşığı salça • 2 adet domates • 1 adet limonun suyu • 4 yemek kaşığı zeytinyağı • 3 su bardağı sıcak su • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber • Tuz • 1 çay kaşığı kimyon • Karabiber
Eti zeytinyağında suyunu çekene kadar güzelce kavurun. Daha sonra üzerine küp küp doğradığınız soğanı ilave edin. Soğanlar hafif pembeleşince üzerine salçayı ekleyip bir miktar daha kavurun ve üzerine küp küp kestiğiniz domatesi ekleyin. Daha sonra tüm malzemenin üzerine sıcak suyu ilave edin ve orta ateşte etler yumuşayana kapağı kapalı olacak şekilde pişirin. Ardından içerisine limon suyu, tuz, baharatlar ve nohutları ilave ederek birkaç taşım daha kaynatın. Nohutun suyu yoğun bir kıvam alınca tencereyi ocaktan alın ve sıcak servis yapın.