Malzemeler
3 yumurta • 3 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tereyağ
Sıvı yağ • 1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı siyah kuru üzüm 1⁄2 çay bardağı sarı kuru üzüm Kreması için:
750 ml süt • 1 adet vanilya 150 gram toz şeker • 75 gram un 60 gram mısır nişastası
6 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı
Derin bir kasede 3 adet yumurtayı mikserle iyice çırpın, üzeri köpük köpük olunca şekeri ilave edip yumurtalar ile birlikte tekrar çırpın. Tereyağını tavada eritin ve eriyen yağı su bardağına alın. Üzerine su bardağından 2 parmak az olacak şekilde sıvı yağ ekleyin ve bu yağ karışımını kek hamuruna ilave edin. Ardından sütü ekleyin. Unu elekten geçirip vanilya, tarçın, kabartma tozu ve kakaoyla kek karışımına ekleyin ve tekrar çırpın. Temizlenmiş, yıkanmış ve ılık suda bekletilip şişmesi sağlanmış üzümleri una bulayarak kek karışımına katın. Un üzümlerin kekin dibine çökmesine engel olacak ve üzümler kek içerisinde eşit dağılacaktır. Keki yağlanmış kalıba dökün. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin.
Kremanın yapılışı: Yumurta sarılarını ve şekeri iyice çırpın. Unu ve nişastaları ilave edip karıştırın. Sütü vanilyayla beraber bir tencereye alıp bir taşım kaynatın ve ocaktan alın. Kepçe yardımıyla kaynamış sütü yumurtalı karışıma 1-2 kaşık ilave ederek karışımların ısılarını eşitleyin. Bu işlemin ardından kalan sütü tekrar ocağa alın ve yumurtalı karışımı kısık ateşteki süte, çırpma teli yardımıyla çırparak ilave edin. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar çırpın ve ocaktan alın. Ateşten aldıktan sonra da 1-2 dakika çırpmaya devam edin ve beyaz çikolatayı ilave edip eriyene kadar karıştırın.
Hazırladığınız kremayı pişen ve soğuyan kekin üzerine döküp spatula yardımıyla düzleştirin. Üzerini yılbaşı temasına uygun olarak süsleyebilirsiniz.