Malzemeler
100 gr. tereyağı • 1 çay bardağı toz şeker • 1⁄2 çay bardağı sıvıyağ •1/2 su bardağı kakao • 2 yumurta Tuz • Yaklaşık 2 su bardağı un (Un miktarı margarin oranına göre azaltılıp artırılabilirsiniz) • Kabartma tozu
Süslemek için: 100 gr. beyaz çikolata
Hazırlanışı
Tereyağını oda sıcaklığına getirip bir kaseye alın. Tereyağına, sıvıyağ, yumurtalar, kakao ve toz şekeri ekleyip iyice karıştırın. Un ve kabartma tozunu eleyerek sıvı karışıma alın ve tekrar homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Hazırladığınız kurabiye hamurunun üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. Yıldız şeklindeki kalıp yardımıyla dinlenen hamuru parçalara ayırın. 160 derecedeki fırında 10-15 dakika pişirin, fırından çıkardıktan sonra bir ızgara teli üzerinde soğutun. Bu arada beyaz çikolatayı benmari usulünde eritin. Eriyip ılınan çikolatayı krema sıkma torbasına alın ve küçük bir ağız yardımıyla soğuyan kurabiyelerin üzerini süsleyin. Kurabiyeleri servis tabağına bir ağaç modeli oluşturacak şekilde üst üste dizin.