Basit ve yaratıcı fikirlerle ofis partilerini şölene dönüştürme vakti!
Ofis partileri ev partilerine benzemez. Yani davetlilerin hiçbiri zahmetli yemekler ve atıştırmalıklar konusunda bir beklentiye girmez. Ancak yine de herkesin ortak beklentisi iyi vakit geçirirken lezzetiyle ağızda tat bırakacak yiyeceklerdir. O halde basit ama lezzetli ikramlık tariflerine buyrun!
Rulo somon fümeli kanepeler
Malzemeler: 5 dilim tost ekmeği, 10 dilim somon füme
İç dolgusu için: 150 g krem peynir, 1 orta boy kırmızı soğan, 4-5 dal maydanoz, 4-5 dal dereotu, tuz, karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Geniş bir kâseye krem peyniri, küp küp doğradığınız soğanı, ince ince kıydığınız maydanozu, dereotunu, tuz ve baharatları koyun ve güzelce karıştırın. Her bir somon füme dilimine bu karışımdan sürerek rulo şeklinde sarın. Somon rulolarını halkalar halinde kesin. Tost ekmeklerini dört eşit parçaya bölüp kızartın. Üzerine kalan karışımdan ince bir tabaka halinde sürüp halka şeklinde kestiğiniz somon rulolarını yerleştirin. Dilerseniz üzerine ince ince kıydığınız maydanozları serperek daha hoş bir görsellik yakalayabilirsiniz.
Susamlı patates topları
Malzemeler: 6 adet patates, 2 diş sarımsak, 2 tatlı kaşığı biber salçası, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kişniş, 4 dal taze kekik, 400 gr nohut unu, 1 limonun suyu, 2 su bardağı susam, tuz, karabiber
Sosu için: 2 su bardağı yoğurt, 2 demet dereotu
Patatesleri suda kaynatın ve piştikten sonra bir çatal yardımıyla ezin. Üzerine rendelenmiş sarımsak, kimyon, kekik, kişniş, limon suyu, nohut unu, salça, tuz ve karabiberi ilave ederek iyice harmanlayın. Bu karışımı buzdolabında bir saat kadar dinlendirin. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak toplar haline getirin ve susama buladıktan sonra yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirerek 200 derecelik fırında 10 dakika pişirin. Bir servis tabağına kıyılmış dereotu ile yoğurt karışımını koyun ve bu sosla patates toplarını servis yapın.
Kadayıflı tavuk parçaları
Malzemeler: 4 parça tavuk göğsü, 2 çay kaşığı tuz, 2 çay kaşığı karabiber
Panelemek için 4 yumurta sarısı, 2 çay kaşığı isot, 4 çorba kaşığı su, tel kadayıf, un
Kızartmak için ayçiçek yağı
Şeritler halinde kestiğiniz tavuk göğüslerini tuz ve karabiberden oluşan karışıma bulayın. Başka bir yerde 2 çay kaşığı isot, 4 çorba kaşığı suyu güzelce karıştırın. Daha sonra bu karışıma 4 yumurta sarısını da ilave ederek iyice çırpın. Başka bir kaba da un, yine bir başka kaba da küçük küçük parçalara ayırdığınız kadayıfları koyun. Tavuk parçalarını sırasıyla una, yumurta sarısına ve kadayıfa bulayın ve ayçiçek yağında altın sarısı olana kadar kızartın.
Rengarenk cipsler
Malzemeler: 6 adet havuç, 6 adet pancar, 8 adet patates, kızartmak için ayçiçek yağı
Sos için 8 çorba kaşığı yoğurt, 2 çorba kaşığı hardal, 1 çorba kaşığı haşhaş tohumu, 3 limon kabuğu rendesi, 1 limonun suyu, 5 dal zahter kekik, 2 tatlı kaşığı tuz, 2 çay kaşığı karabiber, 2 çay kaşığı pul biber
Havuç, pancar ve patatesleri soyup çok ince yuvarlak dilimler halinde kesin ve çıtır çıtır olabilmeleri için buzlu suda 10-15 dakika bekletin. Bu sayede içeriğinde bulunan nişasta suya karışır ve cipsleriniz daha gevrek olur. Buzlu sudan aldığınız cipslerinizi kağıt havlu ile iyice kurulayın ve ayçiçek yağında iyice kızartın. Cipslerinizi, yoğurt, hardal, haşhaş tohumu, zahter, limon kabuğu rendesi, limon suyu ve baharatlarla iyice karıştırarak elde ettiğiniz dip sos ile servis yapın.
Narlı gazoz
Malzemeler: 8 adet nar, 1 ceviz büyüklüğünde zencefil, 4 çorba kaşığı toz şeker, 4 şişe soda, 4-5 dal nane
Narları sıkın içine zencefilleri rendeleyin. Bu karışıma toz şekeri, sodayı ve naneyi de ekleyerek karıştırın. Dilerseniz içine buz parçaları atın. Narlı gazozunuz servise hazır.
Derleme kaynaklar:
https://www.elele.com.tr,
https://www.refikaninmutfagi.com
https://onedio.com