Pırlantalar, çiçekler, çikolatalar, pahalı hediyeler…. Konu Sevgililer Günü olunca liste uzayıp gidiyor. Ancak ince düşünülmüş el emeği bir sürprizin yerini hiçbir şey tutmuyor diyorsanız sizi sevdiğiniz için yemek hazırlamaya davet ediyoruz.
Sevgililer Günü’ne çok az bir zaman kaldı. Şimdiye kadar hemen hemen her yıl neredeyse ezberlenmiş hediyelerin eşlik ettiği bir Sevgililer Günü mü geçirdiniz? Bu yıl bir farklılık yapmaya ne dersiniz? Romantik bir müzik ve mumların eşlik edeceği hem kolay hem de lezzetli bir menü hazırlamaya ne dersiniz? İşte size hem kolay hem de lezzetli bir Sevgililer Günü menüsü…
Ispanaklı patates püreli antrikot
Malzemeler: 2 adet antrikot, 1 tatlı kaşığı hardal, 1 tatlı kaşığı sirke, yarım demet taze kekik, 2 adet defne yaprağı, 2-3 diş sarımsak, çeyrek çay bardağı zeytinyağı, çeyrek çay bardağı süt, 4 yemek kaşığı tereyağı, yarım çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı taze karabiber
Püre için: 500 gram ıspanak, 500 gram patates, 4 yemek kaşığı tereyağı, 1,5 çay bardağı sıcak süt, yarım çay kaşığı, tuz, yarım çay kaşığı karabiber
Antrikotları marine etmek için sirke, hardal, kekik, ince ince kıydığınız sarımsak, zeytinyağı, süt karışımının içine koyup 1-2 saat bekletin. Antrikotlar beklerken püreyi hazırlayın.
Önce patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Başka bir yerde ıspanakları 1 dakika kadar kaynar su içinde haşlayıp besin değerlerini kaybetmemesi için buzlu suyun içine alın. Daha sonra süzüp hiç su kalmayacak şekilde güzelce sıktıktan sonra henüz sıcaklığını kaybetmemiş patateslerin içine koyun. Üzerine sıcak sütü ve tereyağını ekleyip bir blender yardımıyla püre kıvamına getirin. Daha sonra damak tadınıza göre tuz ve karabiber ilave edin.
Marine ettiğiniz antrikotlarınıza tuz ve karabiber ekleyin. Güzelce kızdırdığınız tavada antrikotlarınızı mühürleyin. Daha sonra tavaya tereyağını, kekik ve defne yapraklarını atın. Eriyen tereyağını sürekli bir şekilde etlerin üzerine gezdirerek antrikotlarınızı dilediğiniz kıvamda pişirin ve önceden hazırladığınız püre ile servis yapın.
Unsuz çikolatalı kalp pasta
Malzemeler: 4 yumurta, 250 gram sürülebilir çikolata kreması, 1,5 su bardağı kırılmış bisküvi, yarım su bardağı Hindistan cevizi
Bisküviyi ve Hindistan cevizini bir kapta karıştırın. Başka bir yerde yumurtaları mikser yardımıyla çırpın. Çikolatayı daha da akışkan bir hale getirmek için bir kapta benmari usulü eritin ve yumurtaya ilave ederek bir miktar daha çırpın. Daha sonra bu karışımı bisküvi ve Hindistan cevizi karışımının üzerine dökün. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yarım saat pişirin. Kalpli kek kalıpları ile dilimlere ayırın. Üzerini Hindistan cevizi ya da pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.
https://yemek.com/tarif/cookzone-tavada-antrikot-ve-ispanakli-patates-puresi/
https://www.nefisyemektarifleri.com/unsuz-pasta-cikolatali-kalpler/