Damaklara tat, vücuda sağlık veren şifa deposu öneriler
Ceviz
- Bir ceviz ortalama 25 kalori içerir.
- Cevizde yaklaşık %67-68 oranında faydalı yağ bulunur. Bu yağlar beynin fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için son derece önemlidir.
- Kanda zararlı kolesterolün birikmesini önleyerek yüksek kolestrolü düşürür.
- Omega -3 barındıran ceviz bu özelliği sayesinde kalp hastalıklarını, felci, diyabeti, hipertansiyonu ve klinik depresyonu önlemeye yardımcı olur.
- Bünyesinde bulunan B1, B2, B3 vitaminleri sayesinde ceviz, cildin gençliğini ve güzelliğini korumasına yardımcı olur.
Badem
- 30 gr bademde yaklaşık 6 gr protein bulunur.
- İyi bir kalsiyum kaynağı olan bademin 30 gramı günlük kalsiyum ihtiyacının yüzde 10’unu karşılar.
- İçeriğinde çinko, demir, kalsiyum, potasyum, E vitamini gibi mineraller ve vitaminleri barındıran badem ayrıca büyesinde bulunan amigdalin maddesi sayesinde kanserden korur.
- Vücut direncini artırır, yaraların iyileşmesine yardımcı olur.
- Düzenli tüketildiğinde kötü kolesterolü (LDL) %6 ile %15 oranında düşürür.
- Ko enzim Q 10 ve Omega 3 bakımından zengin olan badem, kalp damar hastalıklarına karşı korur, yaşlanma etkilerini geciktirir.
- Bedensel ve zihinsel yorgunluğun önüne geçer. Vücut direncini artırır, yaraların iyileşmesine yardımcı olur.
Cilt, saç için son derece önemli bir vitamin olan biotin bakımından zengin olan bademin yarım çay bardağı günlük biotin ihtiyacının %75’ini karşılar.