YUDUM YUDUM SAĞLIK: YEŞİL ÇAY
Kanserden korur
Yeşil çay içinde bulunan kateşinler sayesinde kanser riskini minimuma indirir. Uzmanlar düzenli yeşil çay tüketiminin yemek borusu kanserini kadınlarda ise %60 oranında erkeklerde %57, prostat kanserini ise 2/3 oranında önlediğini kaydediyorlar.
Tam bir C vitamini deposudur
Yeşil çayı içeriğinde bulunan C vitamini sayesinde stresin azaltılmasına, bağışıklık sisteminin ise kuvvetlenmesine yardımcı olur.
İnsülin direncini kırar
Yapılan araştırmalar günde 4 ya da daha fazla bardak yeşil çay içenlerde, haftada bir bardak içenlere oranla insülin direnci ve diyabet riskinin %33 azaldığını ortaya koymaktadır.
Güçlü bir antioksidan kaynağıdır
Yeşil çaydaki antioksidan E vitamininkinden 20 kat daha kuvvetlidir.
Metabolizmayı hızlandırır
Yeşil çayın içeriğinde bulunan kafein ve kateşinler metabolizmayı hızlandırarak kalori yakımına yardımcı olur. Özellikle zayıflama sürecinde düzenli yeşil çay tüketimi kilo vermeyi kolaylaştırır. Yeşil çay ayrıca iştah azaltır.