Malzemeler
2 su bardağı yulaf, 1 çay bardağı kuru üzüm, yarım çay bardağı yaban mersini, 1 çay bardağı badem, yarım çay bardağı kabak çekirdeği, 6-7 adet hurma, 1 tatlı kaşığı toz tarçın, gevrek olması için 1 yemek kaşığı pekmez, 1 yemek kaşığı bardağı bal.
Öncelikle şunu belirtelim ki bu malzemeleri ağız tadınıza göre çeşitlendirip miktarlarını artırabilirsiniz. Derince bir kaba kuru üzüm, yaban mersini, badem (dilerseniz büyük parçalara ayırabilirsiniz) kabak çekirdeği, küçük küçük doğradığınız hurmaları koyun. Bu karışıma yulafı da ekleyip iyice harmanladıktan sonra içine tarçını, pekmezi ve balı da ilave ederek tüm malzemeler birbirine geçene kadar karıştırın. Daha sonra bu karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayın ve 175 derece sıcaklıktaki fırında 15- 20 dakika kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra soğuyan granolaları bir bıçak yardımıyla bar şeklinde kesin. Çay ve kahvenin yanında servis edebilirsiniz.