Malzemeler
2 küçük pırasa, 2 orta boy patates, 2 adet havuç, 1 su bardağı et suyu, 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı, tuz, 5 bardak su.
Terbiyesi için: 1 su bardağı süt, 1 yumurta, 1 limon, 2 yemek kaşığı un.
Havuçları, patatesleri ve pırasaları küçük küçük doğrayın ve yağda kavurun. Bu karışımın üzerine et suyunu da ilave edin ve bir süre daha bu karışımı pişirin. Daha sonra içine tuzu ve suyu ilave ederek yaklaşık 20-25 dakika pişmeye bırakın. Derince bir kaba 1 su bardağı sütü, 1 adet limonun suyunu, yumurtayı, unu koyun ve iyice çırpın. Hazırladığınız terbiyeyi kaynayan çorbaya yavaş yavaş dökerek ilave edin. Ancak bunu yaparken karıştırmayı da ihmal etmeyin. Kısık ateşte 20 dakika daha pişirdiğiniz çorbayı blenderdan geçirin. Servis yapmadan önce dilerseniz tavada kızdırdığınız yağda hafifçe kavurduğunuz naneli sosu ilave edip farklı bir görsellik ve lezzet de yakalayabilirsiniz