Malzemeler
3 arpacık soğan, 6 dal frenk maydanozu, 20 ml şarap, 20 ml elma sirkesi, 3 yumurta sarısı, 250 gr eritilmiş tereyağı, 6 dal taze tarhun, 1 tatlı kaşığı çekilmiş tane karabiber, tuz
Bir tencereye soğanları çekilmiş tane karabiberi, maydanozu, tarhunu, şarabı, sirkeyi koyun ve kısık ateşte 1 tatlı kaşığı kalana kadar pişirin. Karışımı süzün ve soğumaya bırakın. Bu karışıma yumurta sarılarını koyarak karıştırın ve sürekli çırparak benmari usulü pişirin. Koyulaşıp krema kıvamı alıncaya kadar pişirmeye devam edin. Daha sonra çok yavaş bir şekilde tereyağını ekleyin. Ardından tuzu, karabiberi ilave edin. Sos kıvam alınca ince bir süzgeçten geçirin. Son olarak ince kesilmiş tarhun yapraklarını sosa ekleyin. Afiyet olsun.