Malzemeler
3 adet yumurta sarısı, 125 gr tereyağı, 1,5 yemek kaşığı limon suyu, 2 yemek kaşığı soğuk su, yaklaşık 1 çay kaşığı tuz, taze çekilmiş karabiber
Tereyağını sos tenceresine koyun ve yanmamasına dikkat ederek kısık ateşte eritin. Yağ üzerinde çıkan beyaz süt köpüklerini kaşık yardımıyla alın. Eriyen tereyağını süzgeçten geçirin ve ılık halde bekletin. Yumurta sarıları, limonu ve soğuk suyu cam kaseye alın. Çırpıcı yardımıyla sürekli aynı yöne doğru karıştırın. Benmari usulü hafif kaynamış sıcak suyun üzerine bu kaseyi oturtun ve çırpma işlemine devam edin. 2-3 dakika sonunda yumurta sarıları, krema kıvamını aldığında kaseyi mutfak tezgahına alın. Yumurta sarılarının ılınması için kısa bir süre bekletip elde ettiğiniz sade yağı yavaşça akıtın ve yumurta sarılarına yedirin. Krema kıvamına geldiğinde servis edin.