Malzemeler
Pırasa harcı için: 1⁄2 kg pırasa, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım çay kaşığı kimyon, yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber, 1 çay kaşığı tuz.
Hamuru için: 3 su bardağı un, 125 gram tereyağı, 2 adet yumurta sarısı, 3 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı buzlu su, 2 çay kaşığı tuz.
Üzeri için: 200 ml. krema, 3 adet yumurta, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (dilerseniz tulum peyniri de kullanabilirsiniz), çeyrek demet dereotu, yarım çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber.
İncecik kıydığınız pırasalara karabiber, kimyon ve tuz ekleyip 3 yemek kaşığı zeytinyağında 5-6 dakika soteleyin. Başka bir yerde soğuyan iç harcına ilave etmek için kremayı, yumurtaları, kaşar peynirini, ince kıydığınız dereotunu, tuzu, taze çekilmiş tane karabiber ile karıştırıp çırpın. Daha sonra içine pırasaları ilave edin.
Sıra geldi kiş hamurunu yapmaya. Kiş hamurunda kullanacağınız tereyağı, su, yoğurt, yumurtanın soğuk olmasına dikkat edin. Su hariç tüm malzemeleri mutfak robotunun hamur karıştırma aparatını kullanarak karıştırın.
Kıvam almaya başlayan hamura küçük miktarlar halinde buzlu su ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edin. Hamuru bir streç filme sararak buzdolabında yarım saat dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamuru bir oklava yardımıyla tart kalıbından az bir miktar daha büyük olacak şekilde açın. Daha sonra bu hamuru kalıba alın. Hamurun eşit bir şekilde pişmesi için hamurun üzerine yağlı kâğıt serin ve onun üzerine de tüm hamurun üzerini kaplayacak şekilde ağırlık koyun ya da çatal yardımıyla delin.
Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin. Pişen kiş hamurunun üzerindeki ağırlıkları alarak hazırladığınız iç harcını ilave edin. Üzerine bir miktar daha rendelenmiş kaşar peyniri dökün. Daha iyi bir görsellik sağlamak için incehalkalar halinde kestiğiniz bir pırasayı üzerine dizin. Pırasalı kişi önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 20 dakika daha pişirin. Pişen kişi dağılmaması için 5 dakika dinlendirdikten sonra üzerine maydanoz yaprakları serperek servis yapın.