Malzemeler
3’er adet patlıcan, kabak, patates ve sivri biber, 5 adet domates, 3 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates salçası, kızartmak için sıvıyağ, tuz
Patlıcanları, kabakları, patatesleri soyup küp doğrayın. Patlıcanların acısını çıkarmak için tuzlu suda 15-20 dakika bekletin. Daha sonra sudan çıkartın ve suyunu sıkın. Biberleri kalın şeritler halinde kesin. Tüm sebzeleri yağda ayrı ayrı kızartın. Bir havlu kâğıt ile fazla yağını alın. Rendelediğiniz domatesleri bir tavaya koyun küçük küçük doğradığınız sarımsakları ve salçayı ilave edin. 5-10 dakika pişirin. Pişen sosu sebzelerin üzerine dökün ve karıştırın. Daha sonra şakşukanızı servis tabağına alın.