Malzemeler
400 gr brokoli, 400 gr karnabahar, 2 orta boy patates, 1,5 su bardağı kaşar peyniri rendesi, 3 yemek kaşığı tereyağı, 2,5 yemek kaşığı un, 2 su bardağı süt, tuz, karabiber.
Brokoli ve karnabaharları dallarına ayırın. Kaynamış tuzlu suda 10-15 dakika diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın. Patatesleri de ince ince dilimleyerek tuzlu suda haşlayın. Tüm malzemeleri süzün ve yağladığınız fırın kabına alın. Üzerine dökeceğiniz beşamel sos için unu tereyağında yaklaşık 2 dakika kavurun. Sütü ekleyip homojen hale gelene kadar çırpıcıyla karıştırın. Katılaşmaya başlayınca tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Haşladığınız sebzelerin üzerine dökün. Bol kaşar rendesi serperek 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.