Malzemeler
2 adet yumurta, 1 su bardağı badem, 1 su bardağı fındık içi, 1 çay bardağı süt, 12 adet kuru kayısı, 12 adet kuru incir, 1 paket kabartma tozu, 1 adet rendelenmiş limon kabuğu, 1 çay kaşığı tarçın, 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi ya da file badem.
Öncelikle genişçe bir kapta yumurtaları, sütü ve rendelenmiş limon kabuğunu iyice çırpın. Bir blender yardımıyla un haline getirdiğiniz badem ve fındıkları karışıma ilave edin. Ardından saplarından ayıklayarak şişmeleri için ılık suda yaklaşık 5-10 dakika beklettiğiniz ve daha sonra kurulayarak küp doğradığınız incir ve kayısıları ekleyin. Kabartma tozu ve tarçını karışıma ilave edin. Karıştırma işlemine 5 dakika daha devam edin. Eğer meyvelerin şekeri bana yetmez daha tatlı bir kek yemek istiyorum derseniz karışıma iki yemek kaşığı kadar keçi boynuzu pekmezi ekleyebilirsiniz. Üzerini yulaf ezmesi ya da file badem ile süsleyin. Pişirme kâğıdı yerine muffin kalıpları kullanacaksanız yapışmaması için çok az yağla yağlayın ve harcı eşit olarak kalıplara pay edin. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 20- 25 dakika pişirin.