Güzel Yaşa mutfağından sağlıklı, lezzetli alternatifler hazırladık.
ENGİNARLI TAS KEBABI
Malzemeleri
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 4 adet enginar kalbi
- 500 gr hindi kuşbaşı et
- ½ tk toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- ½ çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı sıcak su
Yapılışı
- Soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Enginar çanaklarını 4 eşit parçaya bölün.
- Tencereye koyduğunuz zeytinyağını kızdırıp yemeklik doğranmış soğanları ekleyip renk değişene kadar kavurun.
- Hindi kuşbaşı etinizi ekleyip yüksek ateşte renk değişene kadar soteleyin. Az miktarda eklediğiniz sıcak su ile pişirme işlemini sürdürün.
- Yumuşamış etlere doğramış olduğunuz enginarları tuz ve baharatları ekleyip kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
HUMUS
Malzemeler
- 500 gr nohut
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı veya susam yağı
- 4 diş dövülmüş sarımsak
- 1 adet limonun suyu
- Tuz
- 2 çay kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı toz kırmızıbiber
- ½ bardak su
Yapılışı
- Nohutları akşamdan 1 tatlı kaşığı tuz ile ıslatın. Sabah nohutlar yumuşayana kadar pişirin.
- Pişen nohutları, sarımsak, su ve zeytinyağını pürüzsüz bir hale gelene kadar blenderdan geçirin.
- Püre haline gelen nohuta limon suyu, tuz ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın.
- Susam yağı ile pul biberi ocakta kızdırıp üzerine dökün.
SÜTLAÇ
Malzemeler
- 1 lt light süt
- 2 çay bardağı pirinç
- 1 lt su
- 3 yemek kaşığı pirinç unu (karıştırmak için 1 bardak süt)
- 2 su bardağı toz şeker
- Tarçın
Yapılışı
- Pirinçleri yıkayıp su ile ateşe koyun.
- Pirinçler suyunu çektikten sonra fazla kalan suyu süzdürüp üzerine sütü ilave edin.
- 1-2 kez karıştırıp kaynamaya bırakın.
- 1 kâsede pirinç unu ve 1 su bardağı soğuk sütü karıştırıp tencerede kaynamakta olan sütten alıp kâseye ilave edin.
- Pirinç ununu yavaş yavaş tencereye ilave edip aralıklarla karıştırın. 10 dakika daha pişirip toz şekeri ilave edin. 1-2 taşım kaynadıktan sonra sütlacı kâselere alın.
- Soğuduktan sonra isteğe göre üzerine tarçın serperek servis yapın.