Yöresel lezzetleri, iftar sofraları için Güzel Yaşa yorumuyla hazırlayabilirsiniz.
ALİNAZİK
Malzemeler – beğendi
- 600 gr patlıcan
- 1 su bardağı probiyotik yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz, karabiber
Malzemeler – kıyma
- 250 gr yağsız kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 1 adet yeşil biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber salçası
Yapılışı
- Kıymayı ve yağınızı kavuracağınız tavaya alın doğranmış soğanı hafifçe kavurun ardından biber ve domatesleri ekleyin. Domatesler su salınca biber salçası tuzu ve karabiberi ekleyin
- Közlenmiş patlıcan probiyotik yoğurt ve ezilmiş sarımsağı karıştırın.
- Servis için beğendi tabağı alın.
- Üzerine sıcak kıymayı ekleyin.
- Tereyağı ve pulbiberi kızdırıp üzerine ekleyin.
KEPEKLİ PERDE PİLAVI
Malzemeleri – Pilav
- 3 su bardağı kepekli pirinç
- 200 gr çiğ badem
- 50 gr çam fıstık
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Karabiber
- Tuz
Malzemeleri – Hamur
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı probiyotik yoğurt
- ½ su bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Aldığı kadar çavdar unu
Yapılışı
- Hamur yapımı için tüm malzemeleri karıştırıp yoğurduktan sonra 2 parçaya ayırıyoruz.
- Hamurun biri küçük biri büyük olarak ayırıyoruz. Büyük taban, küçük üst için olacak.
- İç pilavı hazırlıyoruz.
- Tereyağı ile yağladığımız borcam içine büyük hamur parçasını kenarlara taşacak şekilde yerleştirip içerisine hazırlamış olduğumuz pilavı döküyoruz.
- Kalan hamuru açıp üzerine kapak olacak şekilde yerleştirip 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
KALBURABASTI
Malzemeler
- 1 çay bardağı Pınar light süt
- 1 çay bardağı susam yağı
- 1 yemek kaşığı probiyotik yoğurt
- 2 yemek kaşığı irmik
- 125 gr Pınar tereyağı
- ½ çay kaşığı kabartma tozu
- 4 su bardağı un veya çavdar unu
Malzemeler – şerbet
- 5 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- Birkaç damla limon suyu
Yapılışı
- Şerbeti kaynattıktan sonra içine limon suyu damlatılıp 5 dakika daha kaynatıp soğutun.
- Hamur için tüm malzemeleri bir kaba koyup yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde bezeler kesip başparmak iriliğinde şekillendirip rendenin iri kısmına bastırarak şekil verelim.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirdikten sonra üzerine soğu şerbeti döküp dinlenmeye bırakalım.