Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı susam yağı
Malzemeler – şerbet
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- ½ limon suyu
Yapılışı
- İlk olarak şerbet yapılır. Şerbet ılık olmalıdır
- Yumurta ve şeker iyice çırpılır
- Sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenir
- Son olarak elenerek un, kabartma tozu ve vanilya eklenir. İyice çırpılır
- Yağlanmış fırın kabına karışım dökülür
- 170 derece fırında üzeri kararana kadar 30 dk pişirilir
- Fırından çıkarılan kek 10 dk dinlendirilir. Ardından üzerine ılık şerbet dökülür. Şerbetin çektiğinden emin olduktan sonra dilimlenip servis edilir