Karpuz
• Hafızayı güçlendirmeye yardımcı olan karpuz, öğrenmeyi kolaylaştırıyor.
[/vc_carousel_son][vc_carousel_son image_id=”4560″ img_height=”400px”]
• Tekli ve çoklu yağ asitleri bakımından oldukça zengin olan karpuz, kandaki kötü kolesterolün düşmesine dolayısıyla da kalp sağlığının korunmasına yardımcı oluyor.
[/vc_carousel_son][vc_carousel_son image_id=”4561″ img_height=”400px”]
• İçindeki yüksek su oranı nedeniyle sık sık idrara çıkmaya yardımcı olan karpuz, ödem atmayı da kolaylaştırıyor.
[/vc_carousel_son][vc_carousel_son image_id=”4562″ img_height=”400px”]
• Oldukça zengin bir magnezyum kaynağı olan karpuz, uyku bozukluklarının önüne geçiyor.
[/vc_carousel_son][vc_carousel_son image_id=”4563″ img_height=”400px”]
• Lifli yapısı sayesinde sindirim sistemi faaliyetlerini düzenleyen karpuz, kabızlığı da önlüyor.
[/vc_carousel_son][vc_carousel_son image_id=”4564″ img_height=”400px”]
• Karpuzda bulunan karotenoidler damarlarının sertleşmesini önlemeye yardımcı oluyor.
[/vc_carousel_son][/vc_carousel_father]
Kavun
• Zengin bir potasyum ve su kaynağı olan kavun, vücuttan toksik maddelerin atılmasına yardımcı oluyor, kalp damar sağlığına ve hipertansiyona iyi geliyor.
[/vc_carousel_son][vc_carousel_son image_id=”4566″ img_height=”400px”]
• Yüksek oranda A vitamini ve beta-karoten içeren kavun, göz için son derece faydalı. Kavun tüketmek katarakt hastalığına yakalanma ihtimalini %40 oranında azaltıyor.
[/vc_carousel_son][vc_carousel_son image_id=”4567″ img_height=”400px”]
• Cildin yenilenmesine katkı sağlayan kavun, egzama gibi cilt problemlerinin iyileşmesine katkı sağlıyor.
[/vc_carousel_son][vc_carousel_son image_id=”4568″ img_height=”400px”]
• İnce 1 dilimi ortalama 60 kalori olan kavunu özellikle şeker hastalarının dikkatle tüketmesi gerekiyor. Ayrıca yüksek oranda potasyum barındırdığından böbrek hastalarının ve hiperpotasemi hastalarının mutlaka doktora danışarak tüketmesinde fayda var.
[/vc_carousel_son][/vc_carousel_father]