Balık kızartırken…
Eğer evde balık keyfi yapmayı planlıyor ve tercihinizi kızartmadan yana kullanıyorsanız, yıkadığınız balıkları mutlaka kurulamanız gerektiğini unutmayın. Yoksa hem üzerinize yağ sıçrayabilir hem de bir kaplama uyguladıysanız üzerinden kayıp gider!
Elma kabuklarını atmayın
Yediğiniz elmanın kabuklarını çöpe atmak yerine, buzlukta saklayın. Böylece ihtiyacınız olduğunda buzluktan alıp smoothie’lere ya da bitki çaylarına ilave edebilirsiniz. Ayrıca elma kabuklarını az tereyağı, şeker ve tarçınla karıştırıp fırında pişirerek pratik bir lezzet de elde edebilirsiniz.
Salata malzemelerini kurutun
Salata yaparken malzemelerin ıslak olmamasına dikkat etmeniz gerekir çünkü ıslaklık sosun malzemeye nüfuz etmesini engeller. Salata malzemelerini kurutmak için bir sebze kurutucudan yardım alabilirsiniz.
Kuru gıdaları böceklerden koruyun
Unlarınızın böceklenmemesi için un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun.
Semizotu nasıl seçilir?
Dikkat etmeniz gereken en önemli etken yapraklarının lekeli veya hasarlı olmaması… Sararmış kökleri ve yaprakları olanları satın almayın. Mutlaka yeşil ve diri yapraklı olanlara yönelin!
Sarımsak
Sarımsaklarınızı elinizin altında hazır bulundurmak istiyorsanız, kabuklarını soyup bir kavanoza doldurun ve üzerine zeytinyağı ekleyin. Bu yağ yemeklerinize, salatalarınıza da ayrı bir lezzet katacaktır.
Bayat ekmek ve süt
Bayat ekmeklerinizi üstlerine süt püskürtüp fırına attığınızda mis kokulu ve taptaze ekmeklere kavuşacağınızı biliyor muydunuz?