Malzemeler
Köfte için: 500 gr. kıyma • 1 adet yumurta • 1 adet soğan (doğranmış) • 2 diş sarımsak (doğranmış) • 1/2 su bardağı pirinç (haşlanmış) • 1/2 su bardağı un • Zeytinyağı • Tuz Karabiber • Kimyon
Kızartmak için: Sıvı yağ • 1 su bardağı galeta unu • 2 adet yumurta (çırpılmış)
Bir tavaya zeytinyağı koyun ve soğanları kavurun. Sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin. Kıymanın yarısını tavaya alın ve suyunu salıp çekene kadar kavurun. Pişen kıymayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Geniş bir kasede çiğ kıyma, un, haşlanmış pirinç, soğanlı kıyma harcı, yumurta ve baharatları yoğurun. Üzerine streç film çekip 30 dakika buzdolabında bekletin. Harçtan büyük parçalar koparıp şekil verin. Köfteleri önce galeta ununa, sonra yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartın.