Malzemeler
4 adet kabak • 1 parça hindi göğsü • 1 adet soğan
2 adet kırmızı biber • 200 gr. mantar • 1 yemek kaşığı salça • 2 su bardağı sıcak su • 2 yemek kaşığı zeytinyağı • 1 su bardağı sıvı yağ • Tuz • Karabiber • Kimyon
Kabakları yıkayıp ikiye kesin. Bir kaşıkla içlerini çıkartın ve kabaklara gondol şekli verin. Sıvı yağı bir tencerede kızdırın. Kabakları koyun ve 1-2 dakika arkalı önlü kızartın. Ardından kabakları bir fırın kabına yerleştirin. Soğan, kırmızı biber ve mantarı doğrayın. Hindiyi küp küp kesin. Sebzeleri ve hindiyi zeytinyağında soteleyin. Mantarlı hindiyi kabakların içine dağıtın. Aynı tavaya salça, tuz, karabiber, kimyon ve su koyup birkaç dakika karıştırın. Salçalı suyu kabakların içine dökün, kalanını fırın kabına aktarın. 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin.