1950’li yıllardan sonra kullanımı yaygınlaşan derin dondurucularda artık her türlü besini saklamak mümkün. Ancak besinleri derin dondurucuya yerleştirmeden önce bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. İşte size birkaç püf noktası…
- Derin dondurucuya koymak üzere yemek pişiriyorsanız fazla baharat kullanmayın; aksi halde baharatların tatları keskinleşir ve yemeğin tadı değişir.
- Fındık, fıstık gibi kuru yemişleri ağzını sıkıca kapadığınız buzdolabı poşetlerine koyun. Böylece derin dondurucuda 6 aya kadar taze tutabilirsiniz.
- Derin dondurucuya haşlanarak konulması gereken sebzelerinizi biraz haşladıktan sonra soğuk suda bekletin, ardından kurulayıp dondurun.
- Bayatlayan veya kalan ekmekleri dilimleyerek buzdolabı poşetinde derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Kızarınca çok lezzetli olurlar.
- Közlenmiş patlıcanları hazırladıktan sonra limonlayıp derin dondurucuda buzdolabı poşetlerinde saklayabilirsiniz.
- Nane, dereotu, maydanoz gibi otları saklayacaksınız iyice kurutup porsiyonladıktan sonra derin dondurucuya koyun.
- Yağlar, protein ve karbonhidratlara göre daha zor donar ve saklama ömürleri daha kısadır. Örneğin pirzola gibi yağlı gıdaları dondurucuda saklamayı düşünüyorsanız, önce yağlarını temizleyin.
- Gıdaları dondurmadan önce soğutun.