Yiyeceklerin peşinde yapılan yolculuklar, yeni keşifler belgesellere konu oluyor.
Ugly Delicious
Arkadaşlarıyla dünyayı dolaşan ödüllü şef David Chang, simge haline gelmiş yemeklerde heyecan verici dokunuşlar ve kültürler arasında şaşırtıcı bağlantılar keşfediyor. Chang, dünyanın en tatmin edici yemeği için arkadaşlarını ağız sulandırıcı, kültürler arası bir ava çıkarıyor.
Gıda suçları
Bu belgesel dizi, tatsız gerçekleri ortaya çıkarmak ve ne yediğimizi belirleyen gizli güçleri ifşa etmek için gıda tedarik zincirinin tam merkezine gidiyor. Bal, sarımsak, yer fıstığı, tavuk, süt ve balık belgeselde her bir bölümün ana temasını oluşturuyor.
The Chef Show
Yazar, yönetmen ve yemek tutkunu Jon Favreau ile şef Roy Choi, başarılı şefler ve ünlü arkadaşlarıyla mutfakta ve mutfak dışında iyi yemekleri keşfediyor. Örneğin Jon ve Roy bazen Kaliforniya’daki Tomales Koyu’nda istiridye toplayıp hazırlıyor; bazen Guerrilla Tacos’a giderek menü dışı kahvaltı burrito’larının tadını çıkarıyor.
Cooked
Sevilen yemek yazarı Michael Pollan pişirme, mayalama ve kaynatmada şansını denerken, pişirme tekniklerinin yemekleri ve dünyamızı nasıl değiştirdiğini inceliyor. Yemek pişirmede meydana gelen dört “dönüşüme” odaklanan Michael Pollan, bilim, kültür ve sevdiğimiz tatlar arasındaki bağları ortaya çıkarıyor.
Somebody Feed Phil
“Everybody Loves Raymond”ın yaratıcısı Phil Rosenthal dünyayı dolaşıp Bangkok, Lizbon, Meksiko ve diğer şehirlerin yerel mutfaklarını ve kültürlerini öğreniyor. Örneğin Bangkok’ta tekneyle yüzen bir pazarı dolaşıyor, Çin mahallesinde dünyanın en güzel sokak yemeğini tadıyor ve fütüristik bakış açısıyla hazırlanan 25 parçalık tadım menüsünü deniyor.
Tuz, Yağ, Asit, Isı
Şef ve yemek yazarı Samin Nosrat, mükemmel yemeğin dört temel unsurunu keşfetmek için dünyayı geziyor ve yolculuğu boyunca ziyafetler hazırlayıp faydalı ipuçları veriyor. 1. bölümde Kuzey İtalya’da çiftlikleri ziyaret ediyor; 2. bölümde Japonya’ya gidiyor; 3. bölümde yönünü Yucatán’a çeviriyor. Son bölümde ise Kaliforniya’da karşımıza çıkıyor.