Herkese mutlu yıllar diliyoruz ve yılbaşı gecesinde şık, ışıl ışıl bir sofra kurmak için hazırlıklara başlıyoruz!
Sofrayı son dakikaya bırakmayın
Yılbaşı sofranızı kurmak için son dakikayı beklemeyin. Hazırlığınızı bir gece önceden ya da sabahtan yapmak için gereken zamanı ayırın. Dekorasyonda kullanacağınız malzemeleri önceden hazırlamak işinizi kolaylaştırır, aklınızdaki düzeni eksiksiz ve telaşsız şekilde uygulamanıza olanak tanır.
Bir tema belirleyin
Yılbaşı sofranız için bir renk teması belirleyin. Bir yılbaşı klasiği olan kırmızı-beyazı tercih edebileceğiniz gibi, bu sezonun trendi olan doğal tonlarla da ilerleyebilirsiniz. Ayrıca bakır, gümüş ve bordo da seçimlerinizde yer bulabilir. Desenli yerine düz renk bir masa örtüsü ya da runner kullanmak sofranızda kullanacağınız parçaları öne çıkartmanıza ve karmaşık bir görüntüden kaçınmanıza yardımcı olur.
Göz alıcı bir parça seçin
Yılbaşı sofranızın öne çıkan göz alıcı bir ana parçası olsun ama bu seçimi masanızın boyutuna göre yapmanız gerektiğini unutmayın, zira “ne kadar büyük o kadar iyi” doğru bir yaklaşım değil. Küçük şık bir çiçek aranjmanı, mumluklar, kozalaklar ya da dallar da aynı etkiyi yaratabilir. Önemli olan masanın geneliyle zarif bir uyum yakalamak!
Kişiselleştirin
Her bir konuğa özel masa kartları hazırlayın ya da tabakların yanına küçük hediyeler yerleştirin.
Sofra düzenini doğru oluşturun
Sofra düzeninde doğru bir yerleşim yapmanız önemli. Bunun için en alta servis tabağını, onun üzerine ana yemek tabağını, onun da üzerine çorba kasesini koyun. Çatal-bıçak takımını dıştan içe doğru sıralayın. Sağ dışta çorba kaşığı, ardından ana yemek için bıçak, sol tarafta ise çatal yer almalı. Tatlı servislerinin yeri ise tabağın üst tarafı olmalı. Bardakları sağ üste, peçeteleri ise tabağın üzerine ya da sol tarafına yerleştirin.