Soğuk bir kış gününde tarçınla tatlandırılan sıcacık bir fincan salebe kim hayır diyebilir?
Salep aslında orkideler (orchidaceae) ailesinin birkaç türünün toprak altı yumrularından elde edilen bir toz. Bu tozu çıkarmak son derece zahmetli, öyle ki 1 kilo kuru salep elde etmek için 2500’ün üzerinde orkide köküne ihtiyaç duyuluyor! Aktar ve marketlerde satılan toz salep ile evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu mis konulu içecek tarçın ilavesiyle midede uzun süre kalarak tokluk hissi veriyor; ayrıca kan şekerini düzenliyor, tatlı krizlerinin önüne geçiyor. Süt ile pişirildiği için kalsiyum ve protein desteği sağlıyor ve vücudun daha fazla yağ yakmasına olanak tanıyor. Hafızayı güçlendiriyor, sindirimi kolaylaştırıyor, baş ağrısına iyi geliyor. Her derde deva salebi evde hazırlamak ise son derece pratik!