Malzemeler
6 adet tavuk göğüs • 300 gr. balkabağı 2 yemek kaşığı balzamik sirke • ½ çay bardağı zeytinyağı • 2 çay bardağı su
7-8 adet kiraz domates • Tuz
Karabiber • Kekik
Balkabağını soyup uzun ince parçalar halinde doğrayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavada ısıtıp balkabaklarını 3-4 dakika soteleyin. Tavuk etlerini balkabaklarının boyutunda doğrayıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Önce tavukları yerleştirin, ardından üzerini balkabakları ile kaplayın. Üzerine bütün halindeki kiraz domatesleri koyun ve kekik serpiştirin. Kalan zeytinyağı, tuz ve sirkeyi karıştırıp üzerine gezdirin. Suyu ilave edin ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin.