Malzemeler
800 gr. şişlik kuzu eti • 3 yemek kaşığı soğan suyu • 2 yemek kaşığı zeytinyağı • 1 tatlı kaşığı kekik • 1 tatlı kaşığı pul biber • Tuz
Taze soğan
Tüm malzemeyi bir karıştırma kabına alın ve iyice karıştırın. Üzerini streç filmle örtüp 24 saat buzdolabında bekletin. Ertesi gün kuzu etlerini dolaptan çıkartın ve oda sıcaklığında dinlendirin. Ardından metal şişlere dizin. Kızgın ızgara ya da tavada arkalı önlü ters çevirerek pişirin. Üzerine taze soğan serpip yanında lavaşla servis yapın. Bu tarifi hazırlarken damak zevkinize göre şişlere domates, arpacık soğan ve dolmalık biber de dizebilirsiniz. Bu arada hemen bir püf noktası verelim; soğan suyunu rendenin ince tarafıyla rendelediğiniz kuru soğanı sıkarak elde edebilirsiniz.