Malzemeler
1 adet Pınar bütün hindi • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı bal • 1 tatlı kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı limon suyu • 1 çay kaşığı hardal 1 tatlı kaşığı tuz • 1 dal biberiye • 1 adet defne yaprağı • Tane karabiber
Pınar bütün hindiyi iyice yıkayın ve kağıt havluyla kurulayın. Bir kasede zeytinyağı, bal, salça, limon suyu, hardal ve tuzu karıştırın. Hazırladığınız sosu fırçayla hindinin her tarafına eşit miktarda sürün. Hindinin iç kısmına biberiye, tane karabiber ve defne yaprağını yerleştirin. Ardından bacak kısımlarını bağlayın. Fırın tepsisine aldığınız hindiyi, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 2,5 saat kadar pişirin.