“Probiyotik” bakterileri ve “prebiyotik” besinleri bir arada bulunduran yoğurdun sağlığa sayısız faydası var. Dolayısıyla “Neden yoğurt tüketelim?” sorusunun cevabı oldukça uzun…
- Yoğurt sindirimi destekler, bağırsak sağlığına katkıda bulunur. Tip 2 diyabet riskini azaltmaya yardımcı olur.
- Kolon kanserinin oluşumunu önlemeye destek olur.
- Kemik yoğunluğunun sağlıklı bir şekilde korunmasını sağlar. Osteoporozu önlemede destekleyicidir.
- Diş sağlığını kuvvetlendirir.
- Alerjik hastalıklara karşı direnç sağlar.
- Kalp-damar hastalıklarına karşı kalkan görevi görür.
- Kilo vermeyi destekler, yağ kaybını artırmaya yardımcı olur.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Yüksek kan basıncını düşürmeye yardım eder.
- Kötü kolesterolü düşürmeye katkı sağlar.
- Daha iyi hissetmeye olanak tanır.
- Kronik ağrıları azaltma potansiyeli bulunur.
- Laktik asit içeriğiyle ciltte akne ve sivilce oluşumunu önlemede etkilidir.