Malzemeler
- Pınar Kalamar
- Pınar Karides
- 1 Adet Soğan
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Adet Domates
- 1 Bardak Baldo Pirinç
- 10 Ml. Sirke
- 1 Tutam Safran
- Maydanoz
Hazırlanışı:
Soğan ve sarımsağı küp küp doğrayın ve zeytinyağında kavurun.
Küp küp kesilmiş domatesleri ekleyin. İyice yıkanmış pirinci ekleyip kavurmaya devam edin.
Suda beklettiğiniz safranı ekleyin. Ardından sirkeyi ekleyin.
Başka bir tavada karides ve kalamarı soteleyin. Pişirdiğiniz kalamar ve karidesi pirinçli karışıma ekleyin.
Yavaşça su ekleyin. Pirinçler piştiğinde 5 dakika dinlenmeye bırakın.
Dilediğiniz kadar maydanoz ekleyin.
Tarif videosu için lütfen tıklayın